Nieuws
Historische Kring Ommen zoekt trouwfoto's en verhalen

De HKO is op zoek naar trouwfoto’s, maar ook en vooral naar de bijbehorende verhalen. Op 10 maart kunt u tijdens een open dag van 10.00 tot 17.00 uur uw foto´s (en verhalen) naar het Verenigingsgebouw van de HKO meenemen. Van de foto´s wordt direct een scan gemaakt, zodat niemand zijn dierbare foto´s hoeft achter te laten.
 
Waarom deze open dag en waarom speciaal trouwfoto’s? De HKO werkt mee aan een project van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.  Het HCO wil een overzicht maken van de veranderingen die de huwelijksgebruiken door de jaren heen hebben ondergaan. Werd lang geleden getrouwd in klederdracht, nu zijn vooral sleepjurken of hoepelrokken te zien. In de tussenliggende periode waren ook mini-jurken te zien als bruidsjurk. Ook de trouwlocaties zijn veranderd, evenals de manier waarop de bruiloft werd gevierd. Al deze veranderingen zijn zichtbaar te maken door oude en recente trouwfoto´s.
 
Het project is ook te volgen via MijnStadMijnDorp, de plek waar alle historische informatie gepresenteerd en gedeeld kan worden.

 


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst