Nieuws
Prijsuitreiking jouw volksverhaal uit Overijssel in Vriezenveen

Vriezenveen, 1 juni 2012. De provincie Overijssel heeft een wedstrijd uitgeschreven met als titel: Geef je plaats een eigenvolksverhaal. En bij dat verhaal moet ook een uitvoerbaar product worden bedacht.

HKO en Streekmuseum hebben aan Loek Boer, Peter Kramer en Luuk Vogelzang gevraagd of zij een verhaal wilden schrijven
om zo aan de wedstrijd mee te doen.
Verhalenverteller Loek Boer had al een idee over de Lemelerberg. Peter heeft hiervoor een verhaallijn gecomponeerd en Loek heeft daar invulling aan gegeven.
Daar is het verhaal: "De geheimen van de Lemelerberg of Het verdriet van Swaantje"uitgekomen, met als product een wandeling, met gids, langs genoemde plekken op de Lemelerberg.
Deelnemers krijgen (kopen) tevens een flesje "Swaantjes tranen". Het flesje is gevuld uit de bron op de berg, maar smaakt merkwaardigerwijs naar likeur.   
 Luuk Vogelzang heeft er voor gekozen om een verhaal voor de Molenstichting in te zenden, maar Luuk heeft wel een etiket ontworpen voor genoemd flesje.
Hans Beijer heeft geholpen met het produceren van een ondersteunende DVD. De foto`s daarop zijn genomen door Hans Steen.
Van de ca. 90 inzendingen is genoemd verhaal, met vier anderen, genomineerd voor de hoofdprijs. Helaas heeft de jury het verhaal uit Den Ham meer punten gegeven dan het onze.
Toch eervol tweede. 

Klik hier voor foto´s


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst