Nieuws
Vijftien jaar HKO activiteiten in vogelvlucht

Sinds het bestaan van de HKO kent de vereniging aansprekende activiteiten en evenementen. Zo is de HKO deelnemer aan de traditionele optocht op Koninginnedag en present op de Sallandse Markten bij het Streekmuseum

Ook is de HKO betrokken bij evenementen in het kader van de Ommer Bissingh. Dit jaar onder andere met een nostalgische dag. Verder medeorganisator van een Kerstconcert, busreisjes, fietstochten en barbecues. En wat te denken van de ledenbijeenkomsten met bijdragen van eigen leden of andere gastsprekers vanuit een historisch perspectief. Zo is bijvoorbeeld HKO’er Dieks Horsman al bij tientallen verenigingen en instanties te gast geweest om aan de hand van dia’s over het mooie van Ommen te vertellen.
Het bedenken van een naam als Foekertshuus of Ommezien, maar ook als het gaat om het opvoeren van sketches of shows van historische kleding bijvoorbeeld op de dag van uitwisseling met het Duitse Recke geeft de grote betrokkenheid van de leden aan.
In 1998 werd ter gelegenheid van Ommen 750 jaar stadsrechten een spelbord ontwikkeld met onderwerpen uit de geschiedenis van Ommen. Ook leverde de HKO in 1998 een bijdrage aan de organisatie van het stadsjubileum.
Groot spektakel was het ‘Arfhuus’ op 25 september 1999, een boerenveiling op het erf van de Ridderinkhof in Arriën samen met PB Arriën.
Waar ook met tevredenheid op terug gekeken kan worden zijn onder andere het uitgeven van boeken. ‘As de dag van gisteren’ van Evert Dijk of ‘Historisch rondje Ommen’ en ‘Tien Ommenaren vertellen’ door Joop Melenhorst en Peter Kramer ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de HKO waren bestsellers. Ook de Canon van Ommen was een productie van de HKO.
 

De HKO timmert al 15 jaar flink aan de weg. Zo waren de leden op één van de Ommer Bissinghdagen present met een historische modeshow, met (beroeps)kleding van vroeger en nu


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst