Nieuws
Plaquette kamp Erika

De HKO heeft op 17 augustus een reactie gegeven op de plannen om een nieuwe plaquette te plaatsen als herinnering aan kamp Erika:

De HKO is niet op de hoogte van plannen voor een nieuwe plaquette als herinnering aan kamp Erika. Het is af en toe wel eens voorgekomen dat de HKO benaderd is door personen die ideën en soms ook middelen hebben voor een nieuw, groot monument voor kamp Erika. De HKO is daar niet voor.
Het huidige monument (veldkei, kruisje en koperen plaat) met zitbankje in de bossen kenmerkt zich door bescheidenheid. Als de steen meekleurt met de natuur en het koper groen wordt heeft dat ook iets.
Kunst of andere kleurige werken horen daar niet thuis.
Bovendien zal Staatsbosbeheer dat niet toestaan. Het huidige monument koesteren met een herdenking, zoals dat op 4 mei j.l. is gedaan is nuttiger. Het gaat niet om de grootte of hoogte van het monument, maar om het herdenken.
 
Overigens is de HKO wel bezig met het inventariseren van Ommenaren die door oorlogsgeweld vanaf de Tweede Oorlog tot aan nu - waar ook ter wereld - zijn omgekomen. Dit met de bedoeling een blijvend herinneringsmonument op te richten, bijvoorbeeld bij het gemeentehuis. Maar dit heeft echter niets met kamp Erika te maken.

Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst