Nieuws
Verhalen in het streekmuseum

Het streekverhaal ´Het verdriet van Swaantje´ wordt vrijdagavond 5 oktober 2012 om 20.00 uur officieel gepresenteerd in het Streekmuseum in Ommen.

Samen met Loek Boer en Luuk Vogelzang heeft Peter Kramer voor de Historische Kring en het Streekmuseum  een eigen volksverhaal´ bedacht en geschreven. Daarbij gaat het om een sage die speelt op de Lemelerberg. Ook is speciaal drankje ´Swaantjes tranen´ ontwikkelt om het volksverhaal uit het Vechtdal compleet te maken.

Het verhaal heeft van een vakjury de tweede prijs gekregen, uit meer dan 90 inzendingen, van het door de Provincie Overijssel georganiseerde verhalenwedstrijd ´Geef je woonplaats een eigen volksverhaal´.
Het verhaal draait om schaapherder Theun, zo genoemd omdat de schaapherder van Landschap Overijssel Theun Heuver dit voorjaar na 28 jaar gepensioneerd is. In het verhaal ontspringt een bron op de plek waar Swaantje een overvloed aan hete tranen plengde. Het verhaal luidt dat Swaantjes tranen de smaak van een likeurtje hebben.
Als primeur zal aan een viertal mensen, dat zich verdienstelijk heeft gemaakt bij de promotie van verhaal een flesje ‘Swaantjes tranen’ worden uitgereikt.
Loek Boer, Peter Kramer en Luuk Vogelzang zullen de avond verder vullen met het vertellen en voorlezen van verhalen.
De toegangsprijs is vijf euro inclusief een kop koffie.
Gezien het beperkte aantal plaatsen is het verstandig om vooraf plaats te reserveren bij het streekmuseum, telefoon 0529-453487.

Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst