Nieuws
Darde Klokke 166 verschenen

Het 166ste nummer van de Darde Klokke is op 21 februari verschenen. Het nummer is inmiddels bij de abonnees bezorgd. Bij boekhanden Bruna in de Kruisstraat in Ommen is het te koop.

Een greep uit de inhoud:

Het ´Bliekie´ ws vroeger dé speelplek voor de Ommer jeugd. Je kon er spelen, voetballen, zwemmen of zomaar in het gras liggen. En op weg er naar toe kwam je langs een vuilstort, waar altijd wel iets smeulde en rookte. Het stonk naar verbrande schoenzolen en je kon er interessante dingen vinden. Het speelveldje bevond zich tussen rivier de Vecht en molen Den Oordt en werd vroeger ook gebruikt door de Ommer huisvrouwen om er het wasgoed te bleken, vandaar de naam ´Bliekie´. Oud Ommenaar Henk van Elburg kan zich het allemaal nog herinneren en mijmert over vroeger.

Verder wordt in De Darde Klokke een zoektocht uitgezet naar een vergeten kunstschilder. Zijn naam is Dorel van der Heide, die veel heidelandschappen schilderde, waarvan een groot deel de Lemelerberg als onderwerp heeft.

Om vroeger in het Ommerbos te komen of naar de Rotbrink moest de Rotbrinksbrug gepasseerd worden. De brug over het Ommerkanaal werd ook wel ´Klumpies brugge´ genoemd, een verwijizing naar de huisnaam van de boerderij die het dichtst bij de brug gelegen was en eigendom was van de familie Timmerman. Zij haalden het tolgeld binnen met een klomp bevestigd aan een stok die de passerende schippers werd toegestoken. Dieks Horsman verhaalt over verdwenen boerderijen op de Rotbrink.

 

 


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst