Nieuws
Plaatsing Stolpersteine

Als herinnering aan de Joodse gemeenschap in Ommen zijn maandagmorgen 4 maart 2013 in Ommen op acht locaties 27 Stolpersteine gelegd. Dat zijn kleine messing steentjes van tien bij tien centimeter waarmee de 27 Ommer Joden herdacht worden die in de Tweede Wereldoorlog zijn afgevoerd naar vernietigingskampen Op de steentjes zijn hun namen vermeld en de datum van overlijden. 

Het gaat om de volgende acht locaties: Gasthuisstraat 15, Markt 4, Brugstraat 18, Brugstraat 19, Kerkplein 6, Kerkplein 7, Dr. A.C. van Raaltestraat 1 en Dr. A.C. van Raaltestraat 5. 

De belangstelling bij de officiële plechtigheid was groot. Daaraan voorafgaande waren er toespraken in het gebouw De Kern door burgemeester Ahne en opperrabbijn Jacobs. Stadsdichter Jannes Kuik las een door hem gemaakt gedicht voor over de stenenlegging. Het project kwam tot stand dankzij financiële bijdragen van particulieren en organiaties, waaronder De Darde Klokke, Oll Ommer en de HKO.

Een uitgebreid verslag van de plechtigheid met foto´s en het gedicht van Jannes Kuik kan men vinden op de website van Oud Ommen.  Klik hier!

 


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst