Nieuws
Monument spoorlijn OLDO in Raalte

Op vrijdag 13 december is in Raalte een monument onthuld dat herinnert aan de OLDO, de Overijsselse Locaalspoorlijn Deventer Ommen, die van 1910 tot 1935 in bedrijf is geweest. Van de vele bruggen die de lijn heeft geteld zijn er nog maar twee overgebleven. Bij de rotonde op de kruising van de Ceintuurbaan en de Nieuwe Deventerweg ligt een van die twee bruggen, vrijwel halverwege het tracé van de vroegere spoorlijn. Op die plek is op initiatief van de Historische Vereniging Raalte een monument geplaatst, dat bestaat uit een serie originele spoorstaven die in een boog zijn opgesteld. Een plaquette herinnert aan de roemruchte geschiedenis.   

Over de spoorlijn Deventer - Ommen is dit jaar een boekje geschreven door Bert Terlouw en Wim Gerrits. Het bevat talloze oude foto´s van de spoorlijn en stations alsmede recente foto´s van restanten van de spoorlijn. Kaarten van het tracé en een wandelroute van Deventer naar Ommen completeren dit interessante boek. Het is o.a. verkrijgbaar bij boekhandel Bruna in Ommen.

De gemeente Raalte is de tweede die een monument voor de OLDO heeft geplaatst, na de gemeente Deventer bij het vroegere station Diepenveen-Oost. Zou het in 2014 niet de beurt kunnen zijn aan de gemeente Ommen, het eindpunt van de spoorlijn? 


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst