Nieuws
Kunstwerk nieuwe verenigingsruimte HKO

Beeldend kunstenaar Eric Schutte uit Ommen heeft in opdracht van de Historische Kring Ommen een kunstwerk gemaakt, als blijvende herinnering aan de officiële ingebruikname van het nieuwe onderkomen in de Carrousel op donderdag 9 januari om 16.00 uur. Het kunstwerk zal dan worden onthuld door de Ommer wethouder Ko Scheele en krijgt een vaste plek in de Carrousel. Ook wordt dan de naam van de nieuwe verenigingsruimte onthuld.

De officiële ingebruikname was voor de HKO aanleiding om Eric Schutte te vragen een bij de historie van Ommen passend kunstwerk te maken. Hoe het kunstwerk er uit komt te zien is ook voor het bestuur van de HKO onbekend. Maar gezien de vele kunstwerken die Schutte op naam heeft staan, is er bij de HKO alle vertrouwen op een mooie uitvoering van de opdracht. Werken van Schutte zijn op diverse plekken in de gemeente Ommen te bewonderen. Ook is hij een getalenteerd kunstschilder en houdt Schutte regelmatig exposities. Eric Schutte heeft zijn opleiding genoten aan de Hogeschool Windesheim (huidig ArtEZ) Bachelor of Education Arts (afstudeerrichting Autonome kunst) en doceert nu aan een school voor voortgezet onderwijs in Hardenberg.

Na meerdere verhuizingen is het zover dat de HKO op 9 januari de bovenverdieping van de Carrousel officieel in gebruik gaat nemen. Een dag later is er een ‘open huis’. De deuren van de Carrousel staan dan van 14.00 tot 22.00 voor iedereen open om het nieuwe onderkomen aan de Chevalleraustraat 6 in Ommen te komen bezichtigen. Tevens is dan een foto-expositie ‘Groeten uit Ommen’ tentoongesteld en presenteren de verschillende werkgroepen van de HKO zich tijdens het open huis.

 

 


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst