Nieuws
Tradities in Ommen

Ommer tradities zijn nu ook vastgelegd in een boek. Daarbij gaat het onder anderen om het eidertikken met pasen, Zuute plassies - een typisch Ommer broodje - of het vouwen van jubileumroosjes. Verantwoordelijk voor de uitgave ‘Tradities in Ommen’ is de IJsselacademie. Het boekwerk wordt gepresenteerd op dinsdag 4 november om 20.00 uur in het Hervormd Centrum in Ommen tijdens een bijeenkomst van de Historische Kring Ommen (HKO) en de IJsselacademie. Auteur Elleke Steenbergen en projectleider Ewout van der Horst zullen deze nieuwe publicatie toelichten. Het eerste exemplaar is voor de Ommer wethouder Ko Scheele.

Voor de samenstelling van het nieuwe boek zijn HKO’ers een jaar lang op pad geweest om het levend erfgoed in Ommen fotografisch vast te leggen. Ze zijn in kaart gebracht met de bedoeling ze voor nieuwe generaties te bewaren. Daarbij gaat het om gebruiken en ambachten en ook over zaken als feesten en streekgerechten. De resultaten zijn samengevat in een fraai boekwerk.

Na de presentatie worden de tradities ook in de praktijk uitgevoerd. Er is gelegenheid om eieren te tikken en jubileumroosjes te vouwen.

Ook worden de bezoekers getrakteerd op een smakelijke zuute plassie.

Voor meer informatie over zuute plassies: www.oudommen.nl

HKO reeks: Ommen historisch belicht (5) Ommer zuute plassies

 

 


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst