Nieuws
Jaarvergadering met lezing over spoorlijn Ommen-Deventer

De Historische Kring Ommen (HKO) organiseert op 25 maart een lezing over de oude spoorlijn Ommen-Deventer. De lezing wordt voorafgegaan door de HKO-ledenvergadering die om 20.00 uur begint en wordt gehouden in zalencentrum De Kern aan de Bouwstraat in Ommen.

Meer dan honderd jaar geleden, tussen 1910 en 1935, liep er een spoorlijntje dwars door Salland van Deventer naar Ommen via Diepenveen, Wesepe, Raalte en Lemelerveld. De lijn werd geëxploiteerd door de Overijsselsche Lokaalspoorwegmaatschappij Deventer Ommen (OLDO). Enkele jaren geleden is de interesse voor dit verdwenen erfgoed sterk gegroeid. Bert Terlouw uit Raalte heeft er een boekje over geschreven en houdt de lezing over dit ontwerp. 
 
Op de agenda van de ledenvergadering staan onder andere de verslagen van de secretaris en de penningmeester. Bij het punt bestuursverkiezing zijn aftredend en herkiesbaar, Berend Jan Warmelink, Kees Schneiders en Hans Steen. Begin maart krijgen alle leden via de HKO Nieuwsbrief een officiële uitnodiging voor deze bijeenkomst thuis gestuurd.
 

Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst