Nieuws
Viering bevrijding Ommen 11 april

Op zaterdag 11 april 2015 is het 70 jaar geleden dat Ommen werd bevrijd. Die dag wordt gevierd door om 6 uur de klokken van de Hervormde Kerk te luiden ter herinnering aan de Canadese soldaten die op de vroege ochtend van 11 april 1945 de Vechtbrug bij Ommen passeerden. Alle Ommenaren worden verzocht om op die dag massaal de nationale driekleur uit te steken. Om 11 uur wordt bij het gemeentehuis een nieuw monument voor alle oorlogsslachtoffers onthuld. In de Carroussel is 's middags om 14 uur een lezing en 's avonds om 20 uur is er in de Gereformeerde Kerk een herdenkingsconcert. Vanaf 11 april is in het Streekmuseum de thema-expositie te zien 'Ommen 70 jaar bevrijd'. 

Klik hier voor het volledige programma van alle activiteiten.

De bevrijding van Ommen 11 april 1945. De vlaggen zijn uit. De mensen lopen op de zwaar gehavende Vechtbrug. Bij het toenmalige gemeentehuis hangen de ramen uit de sponningen. Ook het rechter winkelpand van toen horlogerie van der Kolk is zwaar beschadigd. Op de achtergrond de Hervormde kerk waar ook de driekleur uithangt. 


Een Canadese tank passeert hier op 11 april 1945 een zwaar beschadigde woning bij de Vechtbrug. Foto: HKO


Stationsweg in Ommen. De Duitsers hebben kort voor hun aftocht enkele bomen opgeblazen om het oprukken van de geallieerden te voorkomen.

 

Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst