Nieuws
Lemele centraal Open Monumentendag 2015

Op zaterdag 12 september 2015 is het Open Monumentendag. In het hele land zijn duizenden monumenten gratis open voor publiek. Ook de gemeente Ommen doet hier aan mee. Dit keer heeft de organiserende stichting Open Monumentendag Ommen de keuze laten vallen op Lemele. In de schijnwerpers staan onder ander Park 1813, de kerk en “De Olde Lucashoeve”.

Open Monumentendag wordt sinds 1987 in Nederland georganiseerd. Een traditie die uit Frankrijk is komen overwaaien. De deuren naar ons gebouwde culturele erfgoed moesten open om de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Dit jaar heeft de monumentendag als thema ‘Kunst en ambacht’.

In samenwerking met Stichting ‘t Lemels Arfgoed en de vereniging voor Plaatselijk Belang Lemele zijn interessante auto-, fiets- en wandelroutes uitgezet met verschillende bezienswaardigheden en attracties.  Rondom de kerk is zang en muziek, shows van historische kleding en er worden diverse oude ambachten gepresenteerd. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om de routes te fietsen en/of te wandelen, te genieten muziek en oude ambachten. De officiële opening van de Open Monumentendag is om 10.00 uur bij de Schakel aan de Lemelerweg 74.

Open Monumentendag is binnen enkele jaren een populair 'dagje uit' geworden. In het eerste jaar bracht het 350.000 mensen op de been. Tegenwoordig trekt Open Monumentendag circa 900.000 bezoekers. Het is daarmee een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Gemeenten zijn vrij om te kiezen op welke dag ze het evenement organiseren: de zaterdag, de zondag of het hele weekend.

Het bestuur van de Stichting Ommer Open Monumentendag voor “De Olde Lucashoeve” in Lemele
vlnr Riet Vosjan, Jan Soer, Wim van Kesteren, Dick de Boer, Leo Bongers, Harry Woertink en Cathy van der Mooren-Kammeraat

Klik hier voor foto's van monumenten in Lemele...

 


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst