Nieuws
Streekmuseum genomineerd voor Cultuurprijs Ommen

Het Streekmuseum Ommen is samen met de Stichting Vechtdalkunsten en het Nationaal Tinnen Figuren Museum in de race voor de Cultuurprijs van Ommen. Tot en met 28 mei kan er gestemd worden, een kleine week later wordt bekendgemaakt wie de winnaar is.

Het Streekmuseum in Ommen is erg ingenomen met de nominatie voor de Cultuurprijs van Ommen. “Deze nominatie streelt ons in het idee op een goede wijze bezig te zijn”, zegt museumbeheerder Harold Dokter, die een oproep doet om op het Streekmuseum te stemmen. “Wij hebben begrepen dat wij zijn genomineerd voor onze inzet om ook de basisscholen te betrekken bij de geschiedenis van de streek. Dat doen we met speciaal op kinderen gerichte projecten en rondleidingen. Daarnaast scoren we succes met onze thema-avonden. Dus stem op ons”.

De Cultuurprijs is door de gemeente Ommen ingesteld in samenwerking met het Cultuurplatform Ommen als waardering voor alle mensen en organisaties die bouwen aan cultuur in Ommen. 

Alle inwoners van Ommen kunnen tot en met 28 mei een stem uitbrengen op een van de genomineerden door een e-mail te sturen met daarin de favoriete kandidaat: cultuurprijs@ommen.nl. Hierbij dient iedereen zijn of haar naam en adres te vermelden. Bij het bepalen van de winnaar tellen de stemmen van de inwoners even zwaar mee als de stem van de jury.

Op vrijdag 3 juni wordt de Cultuurprijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Carrousel in Ommen. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem ook een geldprijs van 1.000 euro en mag tevens een jaar lang het logo van de Cultuurprijs gebruiken in zijn of haar uitingen.


Het streekmuseum Ommen, genomineerd voor de Cultuurprijs Ommen


Reacties | Plaats uw reactie


Op dit nieuws bericht zijn nog geen reacties geplaatst